Holistische therapie

Als therapeut richt ik me op het het behandelen van klachten van lichamelijke, geestelijke of emotionele aard. Mijn aanpak is holistisch en richt zich op het duurzaam herstellen van de balans in het totaal van jouw lichaam, geest en ziel. Dit activeert het zelfherstellende vermogen van je lichaam (een vermogen dat elk lichaam van nature heeft), waardoor je klacht vermindert en uiteindelijk kan verdwijnen. Geen symptoombestrijding, maar duurzaam herstel.

Aanpak

Eerst ga ik op zoek naar de dieperliggende oorzaak van je klacht. Deze is meestal niet direct aan te wijzen. Vanuit de holistische visie kunnen lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak hebben. Onverwerkte gebeurtenissen, angsten of weggestopte emoties vormen energetische blokkades. Ons lichaam weerspiegelt deze verstoringen: je krijgt fysieke klachten.

Om goed inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaak van jouw klacht, verdiep ik me in alles dat maakt wie jij bent en hoe je je voelt. Van je leef- en eetgewoonten, je opvattingen en overtuigingen, gevoelens en emoties tot erfelijke invloeden en omgevingsfactoren. Hoewel we daarbij zeker veel zullen praten, verkrijg ik ook heel veel belangrijke informatie door te voelen. Geholpen door mijn hoogsensitiviteit en mijn sterke intuïtieve vermogens (zoals heldervoelen, helderweten), ontwikkel ik vaak snel inzicht in de oorzaak van je klacht en de daarvoor meest geschikte behandelwijze.

Behandeling

Bij de behandeling maak ik o.a. gebruik van Reiki, maar ook van andere technieken. Bovendien kan ik, wanneer ik verwacht dat dit voor jouw herstel helpt, je ook weer in contact brengen met andere specialisten.

Hoeveel behandelingen er voor jou nodig zijn, verschilt per situatie. Wanneer een klacht langdurig of chronisch is, kost over het algemeen ook de behandeling meer tijd. Daarom bespreken we natuurlijk steeds met elkaar de voortgang.

Maak een afspraak

Spreken mijn aanpak en zienswijze je aan? En kun je hulp gebruiken met een lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten? Neem dan even contact op voor een afspraak!